Élet hétköznapi Csodái

Szeretném megörökíteni mindazt ami számomra fontos. Családi eseményeket, baráti összejöveteleket, kikapcsolódást, pihit, élményeket, emlékeket. Az élet apró örömeit, melyek nélkül fekete- fehérek és sivárak lennének minden napjaink.

Címkék

Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tőlem? Többet soha!!

2011.02.14. 17:36 - SzappanBuborék

Címkék: suli

Tőlem többet soha nem kérdezze senki se.. xD

Akit érdekel olvassa el!! : )

 

ANDRAGÓGIA (BA) alapszak
Andragogy BA

Képzés szintje:        alapképzés
Végzettség szint:    alapfokozat (BA)
Az oklevélben szereplő szakképzettség magyarul:   
                                    andragógus (felnőttképzési szervező szakirányon)
                                    andragógus (személyügyi szervező szakirányon)
Az oklevélben szereplő szakképzettség angolul :   
                                    Andragogue, Specialization in Adult Education Management
                                    Andragogue, Specialization in Human Resource Management

 
Tagozat, képzési idő: nappali és levelező tagozaton 6 félév
 
Szakirányok:  
-    Felnőttképzési szervező
-    Személyügyi szervező
 
A szak képzési célja
Az andragógus képzés célja a törzsképzésben olyan szakemberek felkészítése, akik széleskörű társadalomtudományi, pedagógia és pszichológiai alapozás mellett ismerik a felnőttképzés történetét, sajátosságait, intézményes és intézményen kívüli formáinak működését, gazdasági és jogi környezetét, a felnőttképzés és az emberi erőforrás fejlesztés kapcsolatát.
 
A szakirányok képzési célja
A felnőttképzési szervező szakirányon végzettek képesek a tanítás-tanulás teljes folyamatát tervezni, szervezni és irányítani. Alkalmasak a felnőttképzés iránti szükségletek felmérésére, a változó igényekhez igazodó tananyag-fejlesztésre, a tanulásszervezés különböző módjainak alkalmazására és magas szintű felnőttoktatás-módszertani kultúrával rendelkeznek. Képesek a képzési folyamat értékelésére, a képzési folyamat működtetésére értékálló minőségbiztosítási rendszerben.
 
A személyügyi szervező szakirányon végzők alkalmasak a szervezetek humánerőforrás-gazdálkodásának fejlesztő, koordináló és irányító feladatai szakszerű ellátására, valamint elsősorban a személyes kapcsolatteremtésre épülő tanácsadási folyamatok megtervezésére és fenntartására, a munkavállalói problémákkal küzdők szakmai szocializációjának elősegítésére.

Az ideális jelentkező
Az andragógia szakon azoknak a jelentkezésére számítunk, akik szeretnének emberekkel foglalkozni, érdeklődnek a pedagógia és a pszichológia iránt, kedvet éreznek arra, hogy segítsék a felnőttek tanulási folyamatait, munkaerőpiaci helyzetének megerősítését, HR területen különböző feladatokat lássanak el, vagy részesei legyenek a kultúra terjesztésének, és a kultúraközvetítéssel foglalkozó intézmények működtetésének.
 
Érettségi vizsgatárgyak
Két, legalább középszintű érettségi vizsgatárgyat kell választani az alábbiak közül – magyar, matematika, történelem, idegen nyelv (angol, francia, német, orosz), biológia.
 
Főbb tantárgyak
Az alapképzés tárgyai:  Pedagógia, Pszichológia, Filozófia, Informatika, Szociológia, Európai uniós ismeretek, Az andragógia elméleti és történeti alapjai, Felnőttképzés és emberi erőforrásfejlesztés, Munkaerőpiaci képzések, A felnőttképzés gazdasági és jogi kérdései
 
Felnőttképzési szervező szakirányon: Felnőttképzési tervezés, A felnőttképzés módszertana, Elektronikus tanulás, A felnőttképzés jogi szabályozása, Marketing szakmai gyakorlat
 
Személyügyi szervező szakirányon: Munka-, vezetés-, és szervezetpszichológia, Munka- és társadalombiztosítási jog, Munkaerőpiaci politikák, Humánerőforrás - fejlesztés, személyügyi menedzsment, Szakmai gyakorlat

Infrastruktúra
Jól felszerelt számítógépes-termek és könyvtár, hallgatóbarát szolgáltatások állnak diákjaink rendelkezésére.
Önálló szakmai, tudományos tevékenységet a Tudományos Diákkörben és a Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégiumban végezhetnek.
 
Kollégium
Valamennyi hallgatónknak 2, 2+2, 2+3 ágyas fürdőszobás lakóegységekben internet-eléréssel tudunk korszerű kollégiumi férőhelyet biztosítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://aprooromok.blog.hu/api/trackback/id/tr752661002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása