Élet hétköznapi Csodái

Szeretném megörökíteni mindazt ami számomra fontos. Családi eseményeket, baráti összejöveteleket, kikapcsolódást, pihit, élményeket, emlékeket. Az élet apró örömeit, melyek nélkül fekete- fehérek és sivárak lennének minden napjaink.

Címkék

Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egyveleg

2011.02.16. 14:20 - SzappanBuborék

Címkék: hírek érdekességek

 

Mértékletesség

 


Boldogító összhang békés időszakát mutatja ez a kártya. Ilyen tapasztalatokat azonban csak csöndben gyűjthetsz. Nem felszíni aktivitások, hanem megélt intimitás, nem külső csillogás, művi ragyogás, hanem kellemmel telt szerénység adja ennek az élménynek a minőségét. Nyugodt és harmonikus vagy, nem tud semmi kibillenteni. Őrizd meg a lelki békédet, melyre rátaláltál. Események szintjén jelezhet új, örömteli kapcsolatot is ez a kártya, baráti találkozásokat és érzelemdús vonzódást.

 

Szerepek és maszkok

 


Nem sejted, hogy jelenlegi helyzetedben csak egy szerepet játszol. Valódi éned a szerep mögött rejtőzik, és sokáig tarthat, amíg ezt beismered magadnak. Mindenesetre már gyanakodsz, hogy most nem vagy éppen nagyon valódi vagy eredeti, de ebben a pillanatban elegendő, ha tudod, hogy fontosságodat csak kölcsönvetted, csak megjátszod. Természetesen félsz, hogy leleplezhetnek.

A kristálygömb két kérdést szegez neked: Ki az, aki a maszk mögött rejtőzik?
Ki az, aki egyáltalán még jelen van?

Babonáid árulkodnak rólad:

 

Lekopogod a fán a szerencsédet
Ez egy érdekes babona, ugyanis jellemzően csak társaságban teszünk így. Éppen ezen furcsasága miatt a pszichológusok szerint, aki a lekopogásban hisz, vagy azt műveli, az egy társaságkedvelő, de racionalista személy. Fontosak számodra a barátaid, és mindig figyelembe veszed mások érzéseit. Ugyanakkor két lábban állsz a földön, és a végletekig racionálisan gondolkodsz. Annak ellenére, hogy a kopogással szeretnéd bebiztosítani szerencsédet, nem vársz a sült galambra. Pontosan tudod, mit akarsz, és amikor elhatároztál valamit, azt is tudod, hogyan fogod elérni. Mások általában szerencsésnek tartanak, mert sikeres vagy, de azt már nem veszik észre, hogy te mindenért lelkiismeretesen megdolgozol. Vigyáznod kell az irigy emberekkel, mert kárt okozhatnak neked.
 
Mantrákat mormolsz magadban
Ha egy fontos esemény előtt „varázserejű” mondatokat, vagy mantrákat skandálsz magadban, az arra utal, hogy kissé félénk, izgulós és önbizalomhiányban szenvedő személyiség vagy. Éppen ezért van szükséged a bátorító mondataidra, melyek erőt öntenek beléd a nehéz helyzetekben. A szavak ereje igen hatásos, jó módszer ez arra, hogy bátorságot meríts belőlük, de fontos lenne az önbizalom kiépítése is. Hajlamos vagy ugyanis az életben az elesett, gyámoltalan szerepet játszani, akinek támaszra van szüksége. Önállótlan vagy, aki nem akar felnőni, mert nem bízik önmagában, a saját erejében. Mindig másokhoz hasonlítgatod magad, és érdekes módon mindig találsz valakit, aki valamiben jobb nálad, csak hogy kevesebbnek érezhesd magad másoknál. A saját értékeidet lekicsinyled, és a céljaidat gyakran már azelőtt feladod, mielőtt belekezdenél a megvalósításukba.
 
Misztikus talizmánok erejében hiszel
Fogékony vagy a természetfeletti dolgokra, a varázslás, mágia, alkímia mind-mind nagy hatással vannak rád. Alapvetően misztikus beállítottságú vagy, akit minden titokzatos dolog érdekel. Elbűvölnek a régi korok ereklyéi, magukkal ragadnak a titkos tanítások. Te magad is titokzatos személyiség vagy, aki csupa rejtély. A talizmánod, melynek védelmező és szerencsét hozó erejében hiszel, lehet egy titkos jelekkel ellátott, vésett medál, bármilyen misztikus vagy alkimista jelkép, esetleg egy energetizált, beprogramozott kristálykő. Szívedhez, lelkedhez közel áll a középkor, amikor még a boszorkányság, és a fehér mágia még elevenen élt, még akkor is, ha üldöztetésben volt részük azoknak, akik gyakorolták. A lelked mélyén te is egy gyógyító boszorkány vagy, aki képes arra, hogy erejét a jó szolgálatába és mások meggyógyítására használja. A mai korban ez nem tilos, felvállalhatod igazi önmagad.
 
Egy személyes kabalád van
A személyes kabalák a plüss maciktól kezdve bármilyen szívünkhöz közel álló tárgyak lehetnek. Általában olyan tárgyat választunk szerencsét hozó kabalának, amit egy olyan személytől kaptunk, aki nagyon közel áll hozzánk. A kabala lehet véletlenül talált tárgy is, amelyet a sors az utunkba sodort. Lehet ez egy földön talált gyűrű, egy madártoll, vagy akár egy kellemes nyaralás emlékeként hazahozott emléktárgy. Ha a kabalád egy különleges pillanatra emlékeztető tárgy, akkor ez azt jelenti, hogy romantikus és szentimentalista vagy, aki szeret ábrándozni a múlt emlékein. Általánosan azok, akik egy kabalától remélik a szerencséjüket, romantikus nosztalgikus, érzelmes személyek, akiknek erős kötődésük van a múlthoz és a családjukhoz. Nagyon tudnak szeretni, ragaszkodóak, hűségesek, alkalmazkodók.
 
A szerencseszínedet vagy ruhadarabodat viseled
Nagy jelentőséget tulajdonítasz egy pólónak, vagy kendőnek, de az is lehet, hogy a kedvenc, szerencsét hozó ruhadarabod egy titkos fehérnemű, vagy egy baseball sapka. Ez arra utal, hogy pozitív beállítottságú ember vagy, aki bízik önmagában. Ha a kedvenc ruhadarabodnak még a színe is fontos, akkor érzékeny vagy a finomabb rezgésekre is. A színek ereje közismert, hiszen mindegyiknek megvan a sajátos rezgése, amely hatással van az emberi szervezetre. Ha például a piros szín a kedvenced, akkor Tiger Woods-hoz hasonlóan, aki a fontos mérkőzéseken mindig kedvenc piros színét viseli, te is egy magabiztos ember vagy, aki megszerzi azt, amit akar. Tettre kész vezető vagy, bátran szembenézel a kihívásokkal, és képes vagy a pozitív oldalát is meglátni a stresszes helyzeteknek. Bármi legyen is a kedvenc színed, azt sugárzod, hogy bátor vagy, a tettek embere, akiből remek vezető válhat.
 
Jósnőhöz jársz
Ha életed fontos eseményei előtt jósnőhöz mész, vagy saját magadnak jósolsz, akkor egy olyan személy vagy, aki túlzottan hisz a dolgok eleve elrendeltetésében. Makacs vagy és rendíthetetlen, és általában nehezen tudsz más álláspontokat elfogadni a sajátodnál. Azért jársz jósnőhöz, mert úgy véled a sors előre meg van írva, és a dolgok végkimenetelét nem befolyásolhatjuk. Ha a jósnő, vagy a kártya mondjuk, azt mondja, vagy mutatja, hogy nem fog sikerülni egy állásinterjú, akkor te el sem mész, és meg sem adod az esélyt annak, hogy másképp történjen a dolog. Tulajdonképpen meg akarod spórolni az élet negatív eseményeit, pedig ezekből a tapasztalatokból is sokat lehet tanulni. A jóslatokra hagyatkozva ráadásul elveszed magadtól a döntés lehetőségét, és nem hallgatsz a belső hangra sem. Valójában nem bízol saját magadban, pedig az életben sok múlik azon, mennyit teszünk céljainkért, álmainkért.
 
Az angyalok segítségét kéred
Ha egy állás interjú, fontos vizsga, vagy akár egy randevú előtt az angyalaid segítségét kéred, akkor egy nagyon érzékeny és ábrándos lélek vagy. Jó szívű, kedves teremtés vagy, akit sokan szeretnek. Kicsit túlérzékeny is lehetsz, aki hajlamos a sértődésre. Sérelmeidet pedig sokáig cipeled magaddal, nehezen bocsátasz meg, lelki sebeid lassan gyógyulnak. Szeretnél egy olyan világban élni, ahol csak jó emberek léteznek, akik nem bántják egymást, és sokszor elkeseredsz az emberi rosszindulaton. Meg kell azonban tanulnod megvédeni önmagadat, és harcolni a céljaidért. Hajlamos vagy az elkeseredésre és a depresszióra. Céljaidat is hamar feladod, ha túl sok akadály kerül az utadba. Az angyali segítség sok bajtól megóvhat, de ne feledd: az álmaidért neked kell tenned, helyetted nem váltja valóra azokat senki.
 
Csuriban van az ujjad
Fontos számodra a lelki béke és harmónia. Maga vagy a nyugalom mintaképe, aki azonban kissé magának való is lehet. Úgy hiszed, hogy csak saját magadban bízhatsz, már sokszor csalódtál másokban. Amikor csuriban van az ujjad, azaz amikor szerencsét remélve összekulcsolod mindkét kezed mutató- és középső ujját, az azt jelenti, hogy a kívánságaidat, vágyaidat megtartod magadnak. Önálló és független személyiség vagy, aki egyáltalán nem problémázik sokat. Tudod, hogy azzal nem sokra mennél. Keresed a megoldást, és meg is találod. Nem kérsz segítséget, egyedül akarsz mindent megoldani. Bizalmatlan vagy másokkal szemben, csak saját magadban bízol. Hajlamos vagy túl sok terhet és felelősséget magadra vállalni. Nincs szükséged semmilyen tárgyra vagy talizmánra, csak a saját kezedre, mert biztos vagy abban, hogy te magad vagy a szerencséd kovácsa.
 
Ragaszkodsz a rituáléidhoz
A módszeres, részletekre figyelő elmék úgy próbálják uralni az életüket, hogy ragaszkodnak az apró, kidolgozott rituálékhoz, például ahhoz, hogy egy bizonyos sorrendben veszik fel a ruhájukat reggelente, vagy egy fontos tárgyalás előtt megerősítésekkel „tuningolják” magukat, mint például: „Sikerülni fog”, „Képes vagyok rá”. A rituálékhoz ragaszkodó személyek sikerorientáltak, ambiciózusak, de egyben tettre készek is. Általában minden tőlük telhetőt megtesznek a céljaik eléréséért. Ezt a fókuszált figyelmet igénylő cselekedetet csak azután vetik be, miután mindent megtettek a sikerért. Lelkiismeretesen felkészülnek az előttük álló megmérettetésre, feladatra. Sőt! Csak különleges helyzetekben folyamodnak ehhez a babonához, amikor valami fontos forog kockán. Bár ha számításba vesszük, hogy mennyire ambiciózusak, majdnem mindig valamilyen fontos esemény előtt állnak.

 

 Így Hódítsd Meg :)

 

Oroszlán – a büszke szerető

 


Ami elcsábítja: csodálat és hízelgés, simogatás vagy karmolás, mint a macskánál.

Erogén zóna: a hát alsó része.


Az Oroszlánnál meglepően hatásos egy illatos fürdő, különösen, ha partnere alulról felfelé szappanozza, masszírozza az ilyenkor macskaként doromboló Oroszlánt.

A hivalkodó Oroszlán számára a szex és a romantika létfontosságú összetevője a boldog életnek. A forróvérű Oroszlán társ szexuális ösztöne erős és rendszeres kielégülést keres. Ám az Oroszlán leginkább a halhatatlan szerelem és hűség megmutatkozására vágyik – a világ felé mutatott napos, magabiztos én mögött ugyanis egy meglepően bizonytalan belső én lakozik.
Az Oroszlán nem az egyenlő kapcsolatok híve. Uralkodni akar, a figyelem középpontját követeli magának, és a saját akarata köré szervezi a te életedet is. Természetétől fogva szeret felvágni, a partnereit a tulajdonának tekinti, így könnyen előfordulhat, hogy azt veszed észre, kirakati bábu lettél. Számára a külső nagyon fontos, hiszen rendkívül hiú. Jól kell kinézned, mert önmaga tükörképét látja benned. Mivel ő különlegesnek tartja magát, ezért a szeretett társnak is annak kell lennie.

Általában derűs és méltóságos, de ha véletlenül kikezded a méltóságát, vagy ami még rosszabb, kineveted, sokat kell hízelegned, amíg visszatér a derűs hangulata. Terheit nem tudja könnyen letenni, hiszen nem akar gyengének vagy alkalmatlannak tűnni. A bizalom nagyon fontos számára, és ha elveszíted ezt a bizalmat, soha többet nem kapod vissza. Szinte naivan hisz az emberekben, ezért túlságosan gyakran csalódik.

 

Kos – a szenvedélyes szerető

 


Ami elcsábítja: izzó tekintet, minden, ami vörös, szexi fehérnemű.

Erogén zónák: fül, haj, tarkó.


A Kos arca, fejbőre különösen érzékeny. Figyelmes partnere a halántéktól induló hajsimogatással érhet el nála erotikus érzéseket. Szerelmi étvágyát a vanília – fagylaltban, pudingban, süteményben – nagymértéken növeli.
Rámenős és tolakodó, szenvedélyes szerető, aki élvezi a hódítást. Nem szépítgeti a dolgot, ha szexuális tombolás keríti hatalmába. Ha elkötelezi magát, általában hűséges marad. Mindenképpen irányító akar lenni. Nem az a fajta személyiség, aki boldogan belenyugszik egy otthon töltendő estébe, ha neki nem ahhoz van kedve. Szereti kiélni a fantáziáját, és gyakran nincsen elég türelme kivárni, hogy a hálószobába érjen. Nem viseli el a frusztrációt és a késlekedést.

A Kos szeretőnek nem okoz nehézséget kimondani: szeretlek. Ezt komolyan is gondolja. Nagylelkű partner, aki váratlan ajándékokkal áraszt el, a pillanat hevében cselekszik, de hiányzik belőle a kitartás egy hosszú távú kapcsolathoz. Egy ilyen magabiztos jegytől azonban meglepő módon igényli azt, hogy csodálják és biztosítsák a szeretetről. Én-központú jegy lévén teljes figyelmet követel, és ha nem kapja meg, máshol keresi. Akárhányszor is tévelyedik el, neked türelmesen kell rá várnod, megingathatatlan hűséggel. Az eltévelyedés persze nem feltétlenül jelent szexuális félrelépést.

Ahhoz, hogy boldogan élj egy Kossal, el kell fogadnod én-központúságát és egyben azt, hogy az idő legnagyobb részében érzéketlen a te igényeidre. Hogy fenntartsd a harmóniát, fontos, hogy ne felejtsd el, ő mindent jobban tud. Rendkívül nagy versenyszellem dolgozik benne, és gyűlöli, ha megalázzák. Ha véletlenül alulmarad, jobb, ha úgy teszel, mintha nem történt volna semmi. Emellett a temperamentumos jegy mellett könnyen viták törnek ki, de ugyanilyen gyorsan el is csitulnak. Esetenként mogorva, de egy kis hízelgéstől mindig jobb kedve lesz.

 

Halak – a romantikus szerető

 


Ami elcsábítja: szerelem, víz, szatén lepedő, szerelmes dalok.

Erogén zónák: lábfej, képzelet.


A legromantikusabb természetűek a Halak. Élvezik a szerelmes szavakat, a kitartó becézgetést. A leghidegebbje is lángra gyúl, ha a lábát dörzsölgetik.

Rózsaszín szemüveggel a szemén hajlamos elveszni egy másik emberben, e kettős jegy másik oldala viszont rendkívül ravasz, ám szörnyen gyakorlatiatlan. Érzelmileg összetett jegy, amelyet nehéz megérteni. Ha elkötelezi magát melletted, eggyé akar válni veled, a lelki társával,és örök hűséget vall. Aztán továbbúszik, hogy más lehetőségek felé kacsintson, és csak ritkán lehet teljesen elválasztani a korábbi partnereitől, ezért az egyesülés nem hangzik túlságosan igaznak. Az egyik leghűtlenebb jegy, de a legmegbocsátóbb is.

A Halak nem igazán tudja, hol van a határ közte és a külvilág között. Lágyszívű és naiv, mindig meghatja egy sírós történet, a korábbi partnerek, barátok pedig ezt ki is használják. A szelíd felszín alatt két véglet között ingadozik, ahogy a Halak is a hatalmas belső érzelmek és a külső követelmények között. Mivel önmagát nem igazán érti meg, ezért a külvilágra hagyatkozik, hogy visszatükrözze, mi történik őbenne. Ebben a folyamatban úgy segíthetsz, ha szelíden megosztod vele a meglátásaidat és segítesz neki megfontolt és nem automatikus válaszokat adni.

Mivel mélyen együtt érző és figyelmes jegy, pontosan tudja, mit gondolsz vagy érzel, és ösztönösen válaszol minden ki nem mondott vágyadra. Valójában már az előtt ismeri az érzéseidet, mielőtt te megismernéd azokat – és reméli, hogy te ugyanígy reagálsz rájuk, ami nagy gondot jelenthet, ha a kevésbé intuitív jegyek közé tartozol. Ez az érzékeny jegy gyakran túl kíméletlennek tartja a világot, ezért menekülni akar. Ha a képzeletbe menekül, az függőséghez vagy csalódáshoz vezethet. A világmegmentési vágya gyakran helyezi őt az áldozat szerepébe. Ilyenkor legjobb, ha ellátod néhány gyakorlatias tanáccsal és racionális, józanésszel.

 

Bika – az érzéki szerető

 


Ami elcsábítja: masszázs, éréki selyem a testen, étel, parfüm, selyemlepedő.

Erogén zónák: nyak, ízlelőbimbók és az érzékek.


A szilárdan a földön álló Bika imádja az édességet, különösen a csokoládét. Ha a nyakszirtjét simogatod, azonnal felébred szenvedélye. Az egyik legérzékibb és leghűségesebb jegy a zodiákusban.

Az érzéki Bika hanyag, de kitartó szerető. Ha elkötelezi magát, teljes hűséget nyújt és vár el. Ha esetleg kísértésbe esnél, tudnod kell, hogy a Bika hatalmas birtoklási vággyal rendelkezik, és a legféltékenyebb jegy az állatövben. Szeret szórakozni, de megelégszik egy otthon töltött estével is. Amit azonban mindig megkövetel, az a kényelmes otthon.

Mivel elsősorban a szilárd, kézzelfogható dolgokkal foglalkozik, általában a képzelőerő hiányától és egy bizonyos érzéketlenségtől szenved. Kicsi az esélye annak, hogy ráhangolódna az érzéseidre vagy az érzelmi igényeidre. Nem okoz nála gondot kimondani: szeretlek, de ritkán fordul elő, hogy spontán gesztusokban nyilvánuljon meg szeretete, és a finom érzelmek sem jellemzők rá.

Nyugodt önbizalma miatt nem vár el sok érzelmi visszajelzést, feltéve, ha a biztonsági övezetben maradhat. Hiszen amire szüksége van, az a biztonság egyértelmű érzése. A Bika számára rendkívül nehéz a befejezés, és mindent megtesz, hogy folytathassa a kapcsolatot. Ha kikerül a megszokott és kényelmes környezetéből, rendkívül makaccsá válik. Szörnyű temperamentuma van. Nehéz feldühíteni, de ha végre kitör, az eredmény döbbenetes. Jelenetein azonban semmilyen körülmények között ne nevess. A Bika memóriája a legjobb az egész állatövben, és lehetetlennek tartja, hogy megbocsásson vagy felejtsen.

 

Bak – a kitartó szerető

 


Ami elcsábítja: erőteljes masszázs, szőrme, zene.

Erogén zónák: a térd hátsó fele, bőr


A Bak nem tud betelni a gyengédséggel, melyet a szerelemmel azonosít. Szenvedélyét a térdhajlat simogatása gyújtja lángra.

A Bak az egyik legmegbízhatóbb jegy, hatalmas, erős jellemmel rendelkezik. A legtöbben sziklaszilárd támaszként jellemzik Bak partnerüket. Kapcsolatai hosszan tartanak, és bár kisebb ügyei előfordulhatnak, mindenképpen az otthon és a család áll az első helyen. Nagy hangsúlyt fektet a kötelességre és komolyan veszi a felelősséget. A test és az érzelmek között hatalmas szakadék tátong. Sok alkalommal valóban nem tudja, mit is érez valójában.

Ha elkötelezi magát melletted, rutinszerűen minden szabadidejét veled akarja tölteni. Ez azonban nem egyenlő kapcsolat, hiszen a Baknál marad az irányítás, de te is fontos szerepet játszol. Hajlamos azon törni magát, hogy mit kellene megtennie, és nagyon keményen dolgozik azon, hogy magas színvonalon éljen. Állandó jóváhagyásra van szüksége a külvilágtól, beleértve téged is. A külvilág szemében elért sikerek utáni vágya az alkalmatlanság mély érzésében gyökerezik. Bármi, amivel bátoríthatod vagy támogathatod, jót tesz neki. Ennek a jegynek leginkább arra van szüksége, hogy megtanulja az „élni és élni hagyni” elv művészetét.

 

Mikor születtél????

 

Kicsi vagy nagy? Hosszú vagy rövid szőrű? Barátságos öleb vagy szigorú házőrző? A hozzád illő kutya kiválasztását általában a külső körülmények is meghatározzák, de ha a szívedre és a csillagjegyedre hallgatsz, ilyen csaholó társban találod meg az igazit!
Thinkstock
KOS
Ha Kos vagy, a legkönnyebben egy keménykötésű kutyában leled meg a társadat és bajtársadat, aki egyben a lelki társad is. A hozzád illő eb tekintélyt sugárzó, nagytestű házőrző. Fontos azonban, hogy már az elején "lejátsszátok", ki a falkavezér - ami két ilyen erős egyéniség között nem biztos, hogy mindig egyszerű menet...
A hozzád illő fajták: dog, rottweiler, dobermann. Az ölebek vagy a kevésbé határozott kutyák azonban nem passzolnak hozzád.
 
BIKA
Ha Bika vagy, kényelemszerető és könnyen alkalmazkodó eb lesz jó pajtásod. Amikor nincs kedved hosszú sétákra indulni, akkor be kell érnie a ház előtti fákkal. Amikor azonban megszáll a természet iránti vágy, lehet, hogy napokig baktatnia kell melletted. A kutyád kényelmi dolgokban sosem szenved hiányt, hiszen magadból kiindulva puha ágyat vetsz neki, hatalmas etetőtálat kap, amiben mindig a legfinomabb falatok illatoznak.
A hozzád illő fajták: bichon havanese, yorkshire terrier, tacskó, de egy kedves kistestű keverékkel is jól ellennél.
 
IKREK
Ha Ikrek vagy, a kutyád legyen éppen olyan, mint te. Hebrencs, szeles, kíváncsi, aki imádja a változatosságot. Egy állandóságra vágyó és nyugalmat igénylő ebbel ugyanis rövid idő alatt kikészítenétek egymást. És mindkettőtök érdekében el kellene válnotok egymástól. Vagy valamelyiktöknek gyökeresen meg kell változnia.
A hozzád illő fajták: ha aktív egyéniség vagy, válassz vizslát vagy labradort, ha kevésbé, akkor egy yorkshire terrier vagy egy csivava passzolhat hozzád.
 
RÁK
Ha Rák vagy, úgy imádod majd a kutyádat, mintha a családtagod lenne. Ezt persze nem minden eb veszi jó néven. Ha azonban megtalálod a négylábú lelki társadat, soha nem lesz hiánya semmiben, mindig tele lesz az etetője a legfinomabb falatokkal, messzemenően gondoskodsz az orvosi ellátásáról és totális kényelméről.
A hozzád illő fajták: egy apró termetű öleb vagy keverék kutyus tökéletes gazdája lehetsz, belőlük akár többet is kényeztethetsz.
 
Thinkstock
OROSZLÁN
Ha Oroszlán vagy, a hozzád illő kutya először is hűséges és szófogadó, aki nem mellesleg csodál téged. Ezen kívül legyen egy ritka, különleges és pedigrés család tagja, díjakkal elhalmozott felmenőkkel. Fontos szempont számodra még az is az ebválasztásnál, hogy a négylábú egy igazán büszke egyéniség legyen.
A hozzád illő fajta: például egy hófehér svájci juhászkutya, egy tibeti vagy boston terrier.
 
SZŰZ
Ha Szűz vagy, a kutyádnak mindenképpen olyan rendszeretőnek és rendszerimádónak kell lennie, mint amilyen te vagy. Így bármilyen ebet is választasz, lesznek nehéz pillanataitok. Mert egy kutyakölyök nem a pedantériáról és a szobatisztaságról híres... de ha kibírjátok azt a röpke néhány hónapot, már örökké együtt maradtok!
A hozzád illő fajta: egy szófogadó németjuhász vagy egy rendes kistestű kutya való neked.
 
MÉRLEG
Ha Mérleg vagy, egy valódi trendkutyában találhatod meg a négylábú társadat. Aki olyan szép és divatos, mint te. Az ebed szépségét és rátermettségét szívesen meg is mutatod, hogy azután büszkélkedhess vele ország-világ előtt. Mindketten bájos egyéniségek vagytok, így az ebderbiktől kezdve a hétköznapok sétáiig mindenhol nagy sikert arattok.
A hozzád illő fajta: egy csilivili pedigrés kiskutyával jó párost alkothattok, például egy csivavával vagy egy kistestű terrierrel.
 
SKORPIÓ
Ha Skorpió vagy, szélsőséges ízléssel bírsz, amit csak egy nagyon alkalmazkodó eb bír elviselni. A rugalmas és simulékony léleknek azonban extrém testben kell lakoznia. Egy hagyományos kutyus egyáltalán nem való hozzád, különösen vonzódsz a hihetetlen kinézetű, a közízléstől igen távol álló jószágokhoz.
A hozzád illő fajta: ha nem lehet a tied a legszebb kutya, akkor kiválasztod a legrondábbat! Nem baj, ha kopasz, ha görbe a lába, a lényeg, hogy a tied.
 
NYILAS
Ha Nyilas vagy, a kutyádnak mindenképpen kalandvágyónak és strapabírónak kell lennie. Mert el kell kísérnie téged kirándulni és autózni. Mert ki kell bírnia a kutyapanziós elhelyezést is, ha éppen utazol és világot látsz. De a legfontosabb, hogy a szíve legyen aranyból, az esze pedig a helyén!
A hozzád illő fajta: egy rotweilerrel, egy bernáthegyivel vagy egy németjuhásszal remek duó lehettek, őket akár egy mentőexpedíción is bevetheted.
Thinkstock
BAK
Ha Bak vagy, a kutyádnak katonás szigorra és spártai körülményekre kell számítania. Ugyanakkor rengeteg szeretet is kap majd az ebed, amit élvezettel viszonoz is. Egy remek munkakutya, aki szófogadó, rendes, ugyanakkor kemény, nagyon jó partnered lehet. Egy kis ölebbel azonban nem tudsz zöldágra vergődni, igaz, ő sem veled.
A hozzád illő fajta: németjuhász, rotweiler, dobermann - kemény és megbízható ebek.
 
VÍZÖNTŐ
Ha Vízöntő vagy, olyan laza kutya kell neked, amilyen laza vagy te magad is. Legyen laza kinézetre és egyéniségre is, és egymásnak teremtett benneteket a sors. Fontos még az aktivitás is! Mivel te mozgékony, sportimádó alkat vagy, a kutyádnak is bírnia kell a testmozgást vagy a konditerem előtti várakozást.
A hozzád illő fajta: egy agár vagy vizsla remek sporttárs, egy kedves öleb pedig türelmesen megvárja kis tatyójában az edzés végét.
 
HALAK

Ha Halak vagy, mint minden állattal, úgy minden kutyával megtalálod a közös hangot. Lehet az az eb kicsi vagy nagy, szép vagy csúnya, fajtiszta vagy keverék, még azt sem bánod, ha nem szobatiszta, te majd kedvesen megneveled. Még a legvadabb kutya is doromboló kiscicává változik a közeledben, aki ráadásul védelmező fenevaddá változik vissza, ha meg kell téged védenie.
A hozzád illő fajta: bármilyen kutyával jól kijössz, de a szívedet egy szomorú szemű, menhelyi keverék tudja legjobban megdobogtatni, vagy kettő...
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aprooromok.blog.hu/api/trackback/id/tr932665389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása