Élet hétköznapi Csodái

Szeretném megörökíteni mindazt ami számomra fontos. Családi eseményeket, baráti összejöveteleket, kikapcsolódást, pihit, élményeket, emlékeket. Az élet apró örömeit, melyek nélkül fekete- fehérek és sivárak lennének minden napjaink.

Címkék

Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tisztelt Főigazgató!

2010.11.24. 21:26 - SzappanBuborék

Címkék: hit

Tisztelt Főigazgató!
Jelentés leadója: Eszterfalvi Ilona
Megfigyelt alany: Both Bernadett.

Tapasztalt magatartás október 30.-ig: többnyire csendes,alig kommunikáló, visszahúzódó, magába forduló típus. Társaival szembeni magatartása kimondottan egysíkú és felületes. Nem alakított ki senkivel mélyebb kapcsolatot. Problémáit a foglalkoztató pszichiáternek is csak alig- alig mondja el. Az orvosi vizsgálatokon többnyire alacsony vagy éppen hogy csak normál értékeket produkál (vérnyomás, pulzusszám).

Tapasztalt magatartás november 1-től: meglepő változások álltak be megfigyelt alanyunk viselkedésében, társas kapcsolataiban. Mosolyog napközben, látszólag minden ok nélkül. Még a társaira ránézni sem akaró lány,most nézelődik, az ujjaival játszik az asztal alatt, a foglalkozások közben. Az amúgy figyelmes személy mostanában kimondottan dekoncentrált lett . Az orvosi rutin vizsgálatokon a vérnyomása és a pulzusa kimondottan magas lett, aminek szervi oka kizárható.

Pszichiátere nagyon-nagy változásokról számol be, idézem: „Elképesztően kommunikatív lett. Nem mondd semmit sem igazán, de mindenről beszél. A színekről, az életről, emberekről, kapcsolatok értelmét, lényegét próbálja kifürkészni, ok – okozati kapcsolatokat keres. De a racionalizmustól kimondottan távol tartja magát!! Beszélgetéseink alatt ezt többször is komolyan kihangsúlyozta. Idézem: „Minek két lábbal állni a földön? Mikor úgy is olyan dolgok történhetnek meg velünk, amelyekre a legvadabb álmainkban sem gondoltunk!!Ettől olyan fantasztikus az élet.. :)”

Jelentésem most küldöm: 21:10-kor. Remélhetőleg a rendszer szutyoksága nem akadályozza meg jelentésem éjféli határidejére való megérkezését.
 

Tisztelettel: Eszterfalvi Ilona

 

Utócsatolás: a megfigyelt alany és pszichiátere közt zajló beszélgetésből egy rövid idézet:
-Minek köszönhető, hogy ennyit változott ilyen rövid idő alatt?
-Talán annak, hogy újra lélegzem, hogy érzem az illatokat, látom a színeket. De talán legfőképpen annak tudható be a változásom, hogy újra dobog a szívem..
-Eddig nem dobogott?
-De csak nem úgy, mint most.
-Most hogy dobog? És mi okozta a szíve dobogásának változását?
-Boldogan. Egy olyan személy, aki nélkül eddig csak azért tudtam élni, mert nem ismertem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aprooromok.blog.hu/api/trackback/id/tr702471324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása